Drie redenen voor inzet Twitter voor jouw bedrijf
16 juni 2013 

Drie redenen voor inzet Twitter voor jouw bedrijf

Of je het leuk vindt of niet, social media is momenteel niet meer weg te denken. Het niet gebruiken van social media is het missen van een kans. Zo is het mogelijk om de microblogdienst Twitter te gebruiken om jouw bedrijf te laten groeien. Waarom Twitter inzetten voor jouw bedrijf?

Het mooie van Twitter is dat je als bedrijf waardevolle informatie kunt delen met jouw volgers. Dit zorgt er tevens voor dat je een bepaalde reputatie opbouwt op Twitter zodat jouw volgers anderen over jou zullen vertellen. Je kunt op deze manier als kleine zelfstandige optimaal gebruik maken van de online mogelijkheden die Twitter biedt en zorgt voor nieuwe connecties.

Door dat andere mensen jou volgen op Twitter zullen ze sneller geneigd zijn meer interesse te tonen voor de dingen die jij doet. Zo kun je regelmatig verwijzen naar jouw eigen blog om links te delen naar zaken op het web die jou bezighouden. Doordat het mogelijk is dat mensen op jouw tweet(s) kunnen reageren zul je in contact komen met nieuwe mensen die weer voor nieuwe kansen zorgen. Als je eenmaal interessant bent zullen jouw mening en jouw interesses steeds meer gewaardeerd worden door een steeds groter publiek en dat biedt mogelijkheden om interesses te delen.

Twitter werkt eigenlijk als een soort mond tot mond reclame. Als je een goede reputatie hebt opgebouwd dan zul je door meer mensen opgemerkt worden. Tevreden klanten zullen jou steeds vaker in hun tweets noemen en zullen jou en jouw werk ook via Twitter aanbevelen aan anderen.

Coachmoment.com zit ook op Twitter met het account @Coachmomentum. Ben jij al een actieve gebruiker van Twitter? Wie volg jij ten behoeve van jouw bedrijf? Heb jij een Twittertip voor ons?
Laat het ons dan hieronder weten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen