7 motiverende quotes van Amerikaanse Olympische Coaches
13 augustus 2016 

7 motiverende quotes van Amerikaanse Olympische Coaches

De Amerikaanse teams scoren weer bijzonder goed op de Olympische Spelen in Rio. Ter inspiratie volgen hieronder enkele quotes van Amerikaanse Olympische coaches.

1. “Je bent geboren om een speler te zijn. Je was bedoeld was om hier te zijn. Dit moment is van jou. zei Herb Brooks toen hij in 1980 het Amerikaanse ijshockeyteam naar een gouden medaille coachte en zij daarmee het team van de Sovjet Unie versloegen dat sinds 1954 alle wereldkampioenschap- en olympische toernooien had gewonnen.

2. “De sleutel is niet de wil om te winnen … iedereen heeft dat. De wil om je voor te bereiden om te winnen is belangrijk.“, aldus Bobby Knight toen het Amerikaanse basketbalteam in 1984 speelde voor de gouden medaille.

3. Billie Jean King gaf het de Amerikaanse gouden medaillewinnaars bij het damestennis (in 1996 en 2000) mee: “Een kampioen is bang om te verliezen. Alle anderen zijn bang om te winnen.”

4. “Wat me op de been houd is niet het winnen, maar de zoektocht naar het bereiken van het potentieel in mezelf als een coach en van mijn kinderen als duikers. Het is het streven naar excellentie.”, aldus Ron O’Brien die het Amerikaanse duikteam coachte tijdens de Olympische Spelen van 1972, 1976, 1980, 1984, en 1988.

5. Mike Krzyzewski coachte in 2008 en 2012 het Amerikaanse basketbalteam. In 2008 won dit team Olympisch goud. Hij zei: “Ik heb één regel in mijn team: Als we met elkaar praten, kijken we elkaar recht in de ogen, omdat denk dat het dan moeilijk is om te liegen. Je geeft je ten opzichte van iemand.

6. “De moeilijkste vaardigheid om te verwerven in deze sport is die om iedereen eruit te zwemmen, alles te geven wat je hebt, en je nog steeds slaag te krijgen wat je ook doet. Wanneer je het killerinstinct hebt om daar doorheen te vechten hebt, is dat heel bijzonder.” volgens Eddie Reese die het Amerikaanse zwemteam coachte in, 2008, 2004 en 1992. Reese coachte 26 Olympische zwemmers, waaronder Michael Phelps.

7. “Dit team was gewoon niet goed genoeg vandaag, maar ze hadden de eenheid ik altijd al wilde.” In 1996 coachte Bela Karoly het Amerikaanse gymnastiektteam. Het was altijd al zijn droom om zo’n Amerikaans team te hebben. Karolyi was vele jaren coach van het Roemeense gymnastiekteam en werkte o.a. met Nadia Comaneci.

Heb jij een favoriete quote? Noteer hem in het commentaarveld en inspireer anderen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen