Bewustwording


 

Bewustwording is de eerste en de belangrijkste stap van de 4 stappen ( bewustwording, doelen stellen, tijdsmomenten inbouwen ,doen). Bewustwording geeft vragen over zaken wat jij wel of niet wilt. Dit kan zowel op zakelijk als persoonlijk vlak zijn.
Het kan inspirerend zijn om je af en toe eens de volgende vragen te stellen aan jezelf : Is dit het leven wat jij wilt leiden ? Ben jij tevreden met wat je hebt? Wat zou jij willen veranderen om het nog beter te maken. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij gewoon tevreden bent met het leven wat je leidt. Prima, altijd lekker om te weten en je bewust te zijn van hetgeen wat je hebt.

Leven is leren, Elke vraag die je stelt is een mogelijkheid tot nieuwe kennis.

Men zegt wel eens: Kennis gaat niet om het alleen weten, maar ook om het vermogen te hebben de kennis te gebruiken in samenspel met de doelen die je  voor jezelf stelt.
Zelfkennis is belangrijk, een van de grootste uitdagingen is inzicht in jezelf hebben. Wie je bent, waar je voor staat, waar je vandaan komt, vooroordelen, beperkingen, normen en waarden. Door jezelf te leren kennen geef je jezelf een basis. Een uitgangspunt in je leven. Je weet wie je bent, wat je wil ,wat belangrijk is en waar je sterke en zwakke punten liggen.

Denk na over waar je staat in het leven en over de vraag of je alles uit het leven wilt halen wat er inzit. Persoonlijk geloven wij dat  investeren in jezelf je zoveel meer oplevert .  Het maakt je wie je bent, geeft je energie en kracht om je doelen te kunnen bepalen en er voor te gaan. Het beste uit jezelf te halen.
Durf ook te falen. We leren ons hele leven. Wij bevinden ons allemaal in een leerproces, en het maken van fouten is daar een onderdeel van, dus doe je werk en durf te falen. Fouten te maken. Fouten maken mag, sterker nog fouten maken moet, want alleen daar kunnen wij van leren.
Het is belangrijk dat jij je persoonlijk kan ontwikkelen en kan aanleren wie je bent, wat jij wilt, hoe jij doelen leert behalen en wat jouw sterke en zwakke kanten zijn.  Leer  hoe jij het beste uit jezelf kan halen. Een ervaring / beleving laat altijd een indruk achter. Het wordt een herinnering. Dit kan in positieve of negatieve zin zijn. Ervaringen worden gevormd door alles wat we zien, voelen, horen ,ruiken, proeven. Laat dit een ervaring / beleving worden voor jou waar jij heel je leven nog wat aan hebt.

Dit alles begint bij bewustwording , maar hoe weet jij nu wat je wilt , wat je kwaliteiten zijn en je valkuilen?


HetdraaitomJOU! wil jou daar graag bij helpen dit voor jezelf helder te krijgen.