Creatiespiraal

Hieronder vind je de 12 natuurlijke stappen van Wens naar Werkelijkheid.Wat heb je nodig om jouw wensen te kunnen realiseren?
Wel, wat je in ieder geval nodig hebt, is een wens! Een eigen wens, een wens die je ergens in jezelf gevonden hebt. Een echte wens is positief geformuleerd en geeft je een boel energie.
De volgende stap is je jouw wens te verbeelden.
Hoe ziet het eindresultaat van jouw wens eruit? Wat zie je voor je? In deze fase visualiseer je je wens: in je hoofd of op de tekentafel. Belangrijk is om je aandacht bij een zichtbaar eindresultaat te houden, de weg er naar toe (met wie, in welke volgorde) hoef je niet te visualiseren.
Een belangrijke stap voor je verder kan is zelf in je wens en in de haalbaarheid daarvan te geloven.
Als jij er al niet in gelooft, wie dan wel?! Een helder beeld uit de vorige stap helpt hierbij. Mocht je twijfelen, kijk dan eens goed waarom je twijfelt. Twijfel je aan je wens of aan jezelf? Als je twijfelt aan jezelf, wees je dan bewust dat je niet alles zelf hoeft te doen. Met een oprechte wens vind je vanzelf mensen om je heen die je helpen.
Het is nu tijd om je wens te uiten.
Zet al je enthousiasme en geloof in je eigen wens in, en uit je wens. Hoe meer enthousiasme je hierbij inzet, hoe sterker je boodschap zal zijn. Verwacht niet dat iedereen direct enthousiast is. Besef ook dat het een reactie op jouw wens is en niet op jouw persoon. Koester de mensen die je enthousiasme delen, deze mensen kunnen jouw bondgenoten in de volgende stap worden.
Doe het niet alleen!
De kunst in het leven is niet om alles zelf te kunnen. Een ondernemend mens is niet iemand die alles kan. Iemand die alles zelf kan en doet, wordt doodmoe. De kunst is jezelf te omringen met mensen die je kunnen helpen. Je zult ze niet altijd in je eigen kring vinden. Gelukkig geloof jij in je wens (stap 3), dus kun je ook buiten de gebaande paden op zoek naar partners.
De techniek van het plannen.
Tot nu toe speelde het creatie-proces zich af in de wereld van woord en beeld. We hebben nu een techniek nodig die ons brengt van droom naar werkelijkheid. Deze techniek heet plannen. Plannen speelt zich af precies op de grens tussen fantasie en realiteit. Dat wat gepland is, heeft een sterke neiging ook daadwerkelijk te gebeuren!
Ga je dit doen?
Op basis van het plan uit de vorige stap maak je met je partners de keuze: gaan we dit doen? Beslissen is een moeilijke stap als je het verbeelden, geloven, uiten, onderzoeken en plannen overslaat. Als je de voorgaande stappen met genoeg aandacht hebt uitgevoerd (inclusief het betrekken van de juiste partners) dan groei je naar je beslissingen en keuzes
Go for it!
Het echte werk is begonnen. Je handelt. Je zet alles in. Je ontdekt, gebruikt en ontwikkelt samen met je partners jouw eigen talenten.
Op basis van je plannen maak je stap voor stap je wens tot werkelijkheid.
Doorzetten.
Je hebt je heel goed voorbereid maar toch blijken er in de praktijk onverwachte problemen te overwinnen. Het duurt langer dan je gedacht had. Je mist bepaalde praktische vaardigheden. Kortom je wordt geacht te volharden. Vallen en weer opstaan. Volharden is de stap waarin je geloof (stap 3) op de proef wordt gesteld.
Succes!
Ontvangen is voor veel mensen de moeilijkste stap in het hele scheppingsproces. Verlangen naar nieuw succes gaat ons meestal beter af dan het genieten van een behaald succes. Genieten van je succes vult je energie weer aan. Je gaat er beter door functioneren en dat is niet alleen plezierig voor jou, maar ook voor jouw omgeving! Ontvang de complimenten en geef ze door.
Was het 't waard?
Welke mensen ben je gaandeweg tegengekomen, wat heb je allemaal geleerd, hoe ben je gegroeid. In deze stap kijk je ook naar de punten die zijn blijven liggen. Waar zaten de irritaties, waar ben je bang voor geweest. Het is nu de tijd voor een grondige evaluatie: heb je nu gekregen wat je werkelijk wenste?
Relax....
Wie geoogst en genoten heeft, kan langzaam tot rust komen. Een tijd van bezinning. In stilte verkeren in het bos, bij de open haard, in de meditatieruimte, de tempel. En dan komen de nieuwe wensen. Als je lang genoeg in jezelf verblijft, het duister in jezelf betreedt en onderzoekt, komen er nieuwe verlangens bij je boven en ontdek je wat jij in dit leven werkelijk wenst. Het hele creatieproces begint weer van voren af aan. De cyclus is rond.Meer informatie over de Creatiespiraal, de positieve variant, de negatieve variant, toepassing in bedrijven, de ontdekking en de onderbouwing ervan vind je in het boek:’De Creatiespiraal’ van Marinus Knoope. Een echte aanrader!

 
Reactie plaatsen