Waarnemen

Ieder persoon neemt anders waar, en slaat beelden en indrukken anders op dan jezelf of anderen. Dit is dan zijn of haar waarheid. Het is hun beleving geweest en oprecht de waarheid. Als je in een ruimte een camera zou opstellen en een opname zou maken van mensen aan een tafel met spullen erop. Dan zullen er mensen zijn die andere dingen als eerste zien en benoemen ten opzichte van anderen. Dat is helemaal niet erg hoor. Roep en oordeel niet te snel.....! Anders wordt het al snel een welles-/ nietes spel en dat levert uiteindelijk niets op.

Het is belangrijk om voor je zelf te realiseren dat mensen anders waarnemen en dat dat hun waarheid wordt. Als je dat besef hebt en er iets mee doet, dan zul je je anders opstellen en wordt het geen welles-/ nietesspel. Het is dan veel interessanter om te achterhalen waarom iemand iets zo gezien hebt.

Dan ben je oprecht in dialoog met elkaar.

Onze hersens zitten wonderlijk in elkaar en iedereen neemt anders waar.... Bekijk ook zeker onderstaand filmpje.....

Oordeel zelf. Wat is waar....? 

Om dit verhaal wat kracht bij te zetten, staat hieronder een aantal afbeeldingen geplaatst. Bewegen ze wel of niet, ze kunnen in ieder geval meerdere interpretaties oproepen. Alles is goed, niks is fout. Zie je een gezicht of kandelaar....?

waarnmen                  draaien de cirkels

wat neem je waar                                        Wat zie jij twee mexicanen of twee oude bejaarde mensen

kandelaar of gezichten                               Groeien de cirkels
Reactie plaatsen