Klantbenadering, maak van een klant een ambassadeur.

Klantbenadering kan het verschil maken tussen een faillisement of een succesvolle onderneming met groeipotentie. Het is tegenwoordig steeds makkelijker om informatie via internet te vinden over de laagste prijs van een artikel. En er zal altijd iemand goedkoper zijn dan jouw bedrijf. Onderscheid je op andere manieren, voeg waarde toe voor de klant en verras hem.
Het belangrijkste voor een bedrijf zijn de medewerkers. De medewerkers zijn het visitekaartje van de onderneming. De klant komt via hen in contact met het bedrijf en koppelt de beleving met de medewerkers als graadmeter of de onderneming een prettig bedrijf is om zaken mee te doen, of dat men er liever niet koopt.

Vaak hebben bedrijven / organisaties het over doelgroepen, klantsegmenten visies en ga maar door. Het wordt verwerkt in een PowerPoint presentatie en de marktstrategie wordt bepaald. De strategie wordt gedeeld met het personeel en het bedrijf gaat over tot aktie aan de hand van de bepaalde strategie.

Nou weet ik niet of jullie wel eens gezien hebben dat de doelgroep de bus nam, of dat er een klantsegment een trui of broek aan het passen is…. Laat staan dat ik een visie een keer de rekening heb zien betalen in het restaurant..

Het gaat natuurlijk altijd om mensen. Mensen die pijn of verdriet kunnen hebben. Huilen, lachen, gek doen, plezier hebben. Mensen die aan dingen denken waar alleen mensen aan denken. Iedereen kent het gezegde wel.

Dat we anderen moeten behandelen zoals we zelf behandeld willen worden.

Vanuit het gast / klant perspectief moet je als organisatie / bedrijf als vuistregel nemen:

Dat je anderen ( Gasten / Klanten /Relaties) moet behandelen zoals zij behandeld willen worden.

DAN MAAK JE HET VERSCHIL!
 


HetdraaitomJOU! heeft een e-book gemaakt speciaal voor medewerkers. Medewerkers bewust maken op wat voor manier ze met de klant kunnen omgaan. Het besef dat er een gedragsverandering nodig zal zijn om de klant te kunnen behandelen zoals hij behandeld wilt worden. Wil jij het verschil gaan maken met jouw bedrijf of organisatie ?

Bestel het E-book en zie de mogelijkheden en kansen die er zijn om van een klant een ambassadeur te maken.

Ben je enthousiast geworden van de mogelijkheden en wil je op maat gemaakt lesmateriaal of een cursus. Dit kunnen wij voor jou verzorgen.

 
Reactie plaatsen