Medewerkers motiveren

In elk bedrijf of onderneming werken mensen. Deze mensen noemen we medewerkers. Medewerkers maken het bedrijf. Waneer je aandacht aan jouw medewerkers geeft en er voor zorgt dat je ze bewust maakt van hun eigen kunnen en ze leert hoe ze doelen kunnen realiseren, dan krijg je betere medewerkers die hun doelen weten te behalen.

Voor medewerkers is het leuk om te leren en te weten, want ze kunnen het ook toepassen in hun privé-situatie.Voor het bedrijf is het goed, omdat je betere, zelfverzekerdere en zelfstandige medewerkers krijgt. Een Win/Win-situatie dus. Beter kan niet.

Stel als bedrijf je doelen en jouw medewerkers maken het hun doel en behalen deze. 

 

[caption id="attachment_750" align="aligncenter" width="600"] Hoe krijg je medewerkers meer betrokken?[/caption]

 
Soms merk je het zelf niet meer, maar JIJ bent het bedrijf. Als er een klant binnenkomt, dan stelt hij geen vraag aan jou maar aan het bedrijf/ de organisatie.

Vaak is dat heel leuk, want jouw persoonlijkheid kan in hoge mate bijdragen aan de beleving van de klant. Soms echter kan het ook vervelend zijn. Een ontevreden klant ziet jou ook als het bedrijf en zal zich dus, in het slechtste geval, op jou kunnen afreageren.

Jij bent dus heel belangrijk voor het bedrijf.

Het management van een organisatie is verantwoordelijk voor het samenhangend geheel, maar jij bent in contact met de gast / klant en dus medeverantwoordelijk omdat de klant jou als het bedrijf ziet.

Dus jij kan het verschil maken, elke dag weer. Je moet jezelf de volgende vraag stellen…..
Jij bent deel van de beleving, de ervaring van de klant.

Bedenk dat de klant jou , het product, de service en het bedrijf als één geheel ziet.

Zorg dat deze beleving een prettige, goede beleving is.

 

Reactie plaatsen