Leiderschap boeken

 

[caption id="attachment_828" align="alignleft" width="97"] De zeven eigenschappen van effectief leiderschap[/caption]

 De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' behoeft nauwelijks nog introductie; het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen. Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privé-leven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en effectiever gemaakt. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds weer nieuwe generaties aan te spreken.

 

 

 

[caption id="attachment_829" align="alignleft" width="100"] Echte leiders hebben een goed verhaal[/caption]

Echte leiders hebben een goed verhaal

In dit boek laat de bekende storytellingdeskundige Astrid Schutte zien waarom u met een goed verhaal scoort, welke storytellingtechnieken in uw gereedschapskist moeten zitten en hoe u die kunt gebruiken.

 

 

 

 

[caption id="attachment_830" align="alignleft" width="100"] No story no glory[/caption]

No story no glory

Als bestuurder, directeur of manager zit u vol verhalen, maar eigenlijk vertelt u ze maar zelden. Zeker niet op het werk, daar houdt u zich liever aan de feiten. Met als gevolg: gortdroge presentaties en speeches. Saaie 'verhalen' waarin goede bedoelingen vaak verzanden in veel te veel uitleg en zinnen vol abstract jargon.

 

 

 

 

[caption id="attachment_831" align="alignleft" width="100"] Situationeel leiding geven[/caption]

Situationeel leiding geven

'Succes hebben in het leven voor 20 procent te danken is aan goede timing en voor 80 procent aan je gezicht laten zien' zei Woody Allen eens. Mensen met een leidinggevende functie zullen er over het algemeen wel voor zorgen dat ze gezien worden, maar er is méér nodig dan pure aanwezigheid. Leiding geven is het bekwaam toepassen van beproefde concepten, in combinatie met de kunst goed te timen, om mensen zover te krijgen dat ze hun taak doeltreffend uitvoeren. Dit boek wil de lezer in de gelegenheid stellen die bekwaamheden te ontwikkelen.
Reactie plaatsen