ABC wordt ABH

Als je vroeger een product aan de man probeerde te brengen dan was de bekende stelregel: ALWAYS BE CLOSING oftewel ABC. Tegenwoordig lijkt het alsof dat niet meer werkt en moet men naar een nieuwe methode toe. Eentje die de klant ondersteunt en die toch leidt tot een aankoop, namelijk:

De klant of je gesprekspartner wil altijd geholpen worden en dat kan op verschillende manieren worden bereikt. Waar jij als aanbieder altijd voor dient te zorgen is dat jij waarde biedt. Zoveel waarde dat ze zich echt geholpen weten. Bijvoorbeeld hoe kun jij ze van een bepaalde angst afhelpen of hoe kun je ze (meer) geld laten verdienen waardoor ze meer vrijheid, meer veerkracht of meer lol niet het leven hebben of krijgen.

Door de ABH-methode: Always Be Helping toe te passen ben jij in staat jouw klant(en) te verleiden tot kopen. Jij lost immers een probleem voor hen op of je helpt hen daarbij!

Voorwaarde is wel dat je het simpel houdt. Hoe meer stappen te zetten, hoe meer het de klant afschrikt. Zou jij ook niet het liefste één pil slikken en daardoor 10 kilo afvallen? Door simpele stappen of een simpel proces, neem je de klant mee in het bereiken van het gewenste resultaat.

Coachmoment.com wil graag helpen. Op deze site vind je oplossingen voor bepaalde uitdagingen. Welke problemen geven jou hoofdbrekens? Kun je in het reactieveld aangeven tegen welke obstakels jij, als persoon, medewerker, leidinggevende en/of ondernemer, aanloopt?
Coachmoment.com wil ook veel, heel veel waarde bieden. Die vind je ook terug op de site. Wellicht ontbreekt er nog iets in jouw beleving. Laat het ons hieronder weten.

Always Be Helping is het credo!

Over de schrijver
Reactie plaatsen