Jouw ambassadeur

Waarom zou een klant voor jouw bedrijf moeten kiezen?

Bij Coachmoment.com draait het ook om ondernemers, ZZP-ers, stichtingen en verenigingen. Wij willen je helpen jouw bedrijf naar een hoger/ beter level te krijgen. Tijden zijn aan het veranderen. Klanten, consumenten worden steeds mondiger en kunnen via internet makkelijker bedrijven, produkten vergelijken dan in het verleden. Daar is niets mis mee. Het wordt steeds belangrijker om toegevoegde waarde voor de klant te bieden, zodat de klant kiest voor jouw bedrijf of onderneming.

Wat voor klant zoek jij ? Ga je voor de laagste prijs. Wil je geen relatie opbouwen met je klant ,met de wetenschap dat de klant weg is als hij/ zij het ergens anders goedkoper kan krijgen? Wil je de klant ambassadeur laten worden voor jouw bedrijf? Mond op mond reclame is nog steeds de beste reclame. Hoe pak je dat aan?

Wat maakt jouw bedrijf speciaal? Wat heb jij voor toegevoegde waarde te bieden? Hoe duidelijk ben jij naar de klant toe?

Een voorbeeld: iedereen weet dat je bij de Aldi niet de beste service krijgt, dat je in de rij moet staan en je artikelen uit dozen moet pakken. Toch gaan er een heleboel mensen naar Aldi. Aldi is duidelijk, je weet wat je kunt verwachten en wat niet. Dit geldt ook voor de AH. Je weet dat de AH duurder is, maar dat je er wel aparte luxere artikelen kunt kopen die je in een andere supermarkt niet ziet. Deze twee bedrijven zijn duidelijk met wat ze te bieden hebben.
Jos Burgers heeft er een leuk verhaal over.

Loop je altijd in de shit! Als er een weiland is en je ziet een hoop koeien bij elkaar staan. Lijkt het slim om daar bij te staan. Je verwacht dat daar veel te halen valt, de andere koeien staan er niet voor niets. Als je er tussen staat zul je merken dat je er alleen maar een hoop shit vindt. Je kunt je beter je onderscheiden van de andere koeien en in een ander gedeelte van de wei gaan staan. Daar is lekkerder gras. Wat Jos wil aangeven met dit verhaal is, dat je duidelijk moet zijn waar je goed in bent. Je kunt niet overal goed in zijn, dan heb je kans dat je middelmatig wordt omdat je je energie te veel op verschillende zaken moet richten. Kies 1 of 2 punten binnen jouw bedrijf uit en wordt daar heel goed in. Communiceer dit duidelijk naar je klanten toe, zodat ze weten waarom ze voor jouw bedrijf moeten kiezen. Wat is de toegevoegde waarde die jij kunt bieden aan de klant?

Mensen vinden het heerlijk om over zichzelf te vertellen. Toon interesse naar de klant toe. Waarom komt hij/ zij bij jouw bedrijf? De klant is op zoek naar een oplossing. Er is een probleem. Probeer dit probleem in kaart te brengen voor jezelf. Je kunt alleen meer informatie krijgen als je open vragen stelt, waar de klant op kan antwoorden. Open vragen zijn wie, wat, waar, wanneer vragen waar je niet op kunt antwoorden met een simpel ja of nee. Laat de klant zijn verhaal doen. Komt de klant voor een specifiek product, begin niet meteen over het produkt, vraag eerst eens waar de klant het voor wilt gebruiken. Probeer achter zijn probleem te komen, en biedt dan de juiste oplossing aan. Het is beter om in de contactfase veel tijd te reserveren zodat je een goed beeld krijgt van het probleem van de klant. Als je denkt te weten wat de klant wilt, herhaal dit dan ook naar de klant toe, zodat deze weet dat hij begrepen is. Dus, als ik het goed begrijp wilt u…… enz. Je zult merken als je dit gaat uitproberen dat je klanten heel veel gaan vertellen. Je hebt een leuk gesprek, klant voelt zich begrepen en komt graag bij je terug. Het zaadje van mond op mond reclame is gezaaid. Je bent bezig met een toekomstige ambassadeur voor jouw bedrijf.

Als je probeert elke dag één klant zo goed te behandelen dat hij/ zij zo tevreden over je bedrijf is dat hij/ zij dat gaat uiten. Heb je één ambassadeur per dag voor jouw bedrijf. Reken maar uit hoeveel ambassadeurs jij dan aan het einde van het jaar hebt. En hoeveel nieuwe klanten zullen komen allemaal enthousiast geworden door de inspirerende verhalen van de ambassadeur.

Give it a try!

Is het ’t waard om het te proberen of heb je er al ervaring mee? Laat het in het reactieveld weten wat je er van vindt. Dank je wel :-)

Over de schrijver
Reactie plaatsen