Een animatie: Wat is coaching?
20 augustus 2016 

Een animatie: Wat is coaching?

Wat is nu eigenlijk coaching? Hier een simpele animatie die dit uitlegt. Zie jij dat ook zo? De coach heeft vele gereedschappen ter beschikking. Coachmoment.com wil jou, de coach, helpen met een tool dat direct de communicatie op een niveau brengt zodanig dat daarna snel en effectief coaching met jouw eigen tools op kan worden gestart.

Aan de hand van vier kaartjes kun je binnen negentig seconden zien wat jouw klant, cliënt of coaches belangrijk vindt en hoe hij/zij het liefst wordt aangesproken, leert, ervaart, werkt of zaken vindt. Er zit een gedegen methode onder die al 17 jaar bestaat en door de jaren is door ontwikkeld en iedere keer haarfijn werkt.

Wij hebben naar Nederland gehaald, omdat wij het een tool vinden die niet in de gereedschapskist van de innovatieve coach mag ontbreken. Een coach die duurzaam resultaat wil bereiken met de klant, de relatie met hem/haar kracht bij te zetten en ze tot ambassadeurs te maken.

Een coach kan succesvol zijn, ook al gaat een stel uit elkaar. Als de coach in staat is ze ‘goed’ uit elkaar te laten gaan, dan is dat een succes te noemen. Zeker als de kinderen van het stel zien dat hun ouders als vrienden door het leven kunnen blijven gaan. Ons tool kan ook ondersteunen in de coaching naar het stel toe en ook bij de kinderen.

Coachmoment.com wil dat de omgeving van de klant ook wordt meegenomen in de resultaten die door de coaching is bereikt. Wat bedoelen we daar mee? Stel de coach slaagt erin de coachee in te laten zien dat zij/hij voor zichzelf moet kiezen en bepaalde beslissingen te nemen die effect hebben op de omgeving. Laten we zeggen de partner, kinderen en (schoon)ouders. Zij zullen een ander persoon gaan zien. Hoe moeten zij met die persoon dealen?

Ons tool helpt daarbij. Door gericht te kunnen communiceren kan de coachee zijn of haar meenemen in die besluiten aan de hand van de vier kaartjes. De een wil het in stappen horen, de ander een wetenschappelijke onderbouwing, de derde ziet ’t wel en de laatste wil vooral op gevoel worden aangesproken. Dit tool haalt dit feilloos naar boven en maakt het gemakkelijker de connectie te maken. Interessant? We willen het je graag tonen. Stuur een mailtje en/of codeer eerst jezelf om al een tipje van de sluier opgelicht te zien.

Wat is coaching volgens jou? Is dit filmpje een juiste afspiegeling? Geef jouw visie hieronder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen