Page content

Bed- & Businessrelatie – leven & zaken in elkaar verstrengeld

Bed en Buisness relatie

Herken je dit? Je bent ZZP’er en je bent druk om jouw business op te starten, uit te bouwen dan wel te laten groeien. Daarnaast heb je een lieve partner die zijn of haar eigen business runt of samen met jou de zaak heeft. Dan hebben jullie een Bed- & Business® relatie.

Balanceren

Beide kanten zijn spannend, leuk, interessant en geeft op meerdere punten geborgenheid. Jij en jouw levenspartner delen lief en leed. Jullie runnen een huishouden samen en eventueel een gezin. Dat levert heel veel op en soms geeft dat ook roerige tijden. That’s life!

Dan hebben jullie samen of afzonderlijk van elkaar werk. Beiden ZZP’er of jullie hebben samen het bedrijf. Bijvoorbeeld als coach, trainer en/of consultant, In ieder geval beiden ambitieus (genoeg) om geld te verdienen en zekerheid van inkomen te hebben, de concurrentie te verslaan, jullie doelgroep te helpen of concepten te bedenken om bedrijven en mensen te ontwikkelen. Ook daar delen jullie goede en slechte tijden. That’s business!

Bed & business combineren

Liefde en zaken combineren vraagt nog wel eens veerkracht. In jullie relatie en bedrijf. Wat laat je prevaleren? Kies jij voor een event waar je met jouw partner heen gaat en jullie relatie versterkt of kies je voor het uitvoeren van een tijdvretende opdracht? Eentje die je aardig wat geld oplevert, aanzien geeft of toegang geeft tot veel meer opdrachten.

Het mooie van een Bed- & Businessrelatie is dat je samen die uitdaging aangaat en dat jullie tijd weten te maken voor beide gebieden. Jullie zijn constant met elkaar in gesprek en weet wat de ander drijft, nodig heeft, biedt de ander hulp en geeft elkaar zekerheid. Precies wat je ook bij jouw/jullie bedrijf van toepassing is. Voor jouw bedrijf heb je ook (een goede relatie met) de klant nodig, zul je de klant ook gaan helpen met jouw dienst en/of product en creëer je zekerheden zodat jullie bedrijf kan blijven ondernemen en geld kan blijven genereren voor voldoende inkomen en investeringen.

Veerkracht

Wij, Erik van Arkel en Nick Schaart van Coachmoment.com en zelf in een Bed- & Business relatie, streven naar een wereld die veerkrachtig is. Een wereld waarin mensen, families, gemeenschappen en organisaties in staat zijn om mee te deinen op de golven van veranderingen en om tegenslagen boven te komen en zelfs te zien als groeimogelijkheden.

In onze visie draait het daarbij om relaties. Mensen met een sterk ontwikkelde veerkracht hebben geleerd op een positieve manier met zichzelf en anderen om te gaan. Daardoor ontwikkelen zij meerdere gezonde relaties die het hen mogelijk maken ook in crisistijden terug te kunnen vallen op een bemoedigend netwerk. Relaties maken hen dus ook veerkrachtiger, zowel als individu maar ook in hun familie en bedrijf.

De ultieme relatie

Jij met jouw staat ook voor deze veerkracht, toch? In jouw privé- en zakenleven. Je wilt het beste of in ieder geval dat je het fijn hebt op beide vlakken. Wel uitdagend, maar niet slopend. Een puzzel die met elkaar op te lossen valt en die jouw potentieel aanboort en vergroot. Keer op keer als een perpetuum mobile. In balans…☯️

Heb jij ook een B&B-relatie? Hoe hebben jullie dit vormgegeven? En waar liggen jullie uitdagingen? Laat het ons hieronder weten. Of heb jij een vraag aan ons?

Comment Section

3 reacties op “Bed- & Businessrelatie – leven & zaken in elkaar verstrengeld


Door Miriam Kok op 13 november 2016

Leuk artikel! Erg herkenbaar ook. Ik zit inmiddels zo’n 16 jaar in een B&B relatie en voor mij is het vooral belangrijk geweest om een hele duidelijke scheiding te maken tussen de taken in het bedrijf en gezin. Bakr doet bedrijfsmatig de Egyptische kant met gidsen, chauffeurs enz. en ik doe de Westerse kant, de marketing, de gasten enz. Wij hebben de afspraak dat degene die ‘overloopt’ hulp moet vragen en niet dat de ander moet ‘aanvoelen’ dat hij/zij overloopt. Duidelijke afspraken – ook ten aanzien van ons gezin – zijn voor mij de sleutel naar meer rust in alle facetten van ons B&B leven geweest.


Door Nick op 13 november 2016

Dank je voor de tip, Miriam! Heldere afspraken in business en zo ook privé geven rust en houd jou veerkrachtig. En jullie blijkbaar al 16 jaar, geweldig! 🌞


Door Erik op 13 november 2016

Dankjewel Miriam! Mooi om te lezen dat jullie het volgens ‘culturele’ grenzen verdeeld hebben. Elk in een krachtige rol en daarmee elkaar, zowel in business (kingfishertours.com) als in je gezin, versterken.

Plaats een reactie


*