Sh..., een beer op de weg!

Shit, een beer op de weg ;-)

Vaak als iemand met een idee komt, dan wordt dat snel gevolgd door commentaar en zelfs ronduit negatieve reacties. Positieve blijven vaak uit. Als het niet over de inhoud gaat, dan wordt er wel wat gezegd over de vorm: ‘Er zit een spelfout in!’.

beren op de weg

De woorden ‘ja, maar’ komen veelvuldig voor. Laat jij je verleiden om al die beren op de weg te zien of niet?

Soms is het handig dat er een beer op de weg zit. Het kan jou tot nadenken zetten en leiden tot het bijstellen van jouw doel of plan. Toch werpen beren op de weg vaak beperkingen op. Ze remmen of blokkeren je weg naar het bereiken van jouw doel of de uitvoering van jouw plan.

Kies je ervoor die ‘enge’ beren te ontwijken, dan lijkt het dat je daar goed aan doet. Echter je loopt zo de kans dat het eindresultaat niet wordt, zoals jij dat vooraf in gedachten had. Bekijk je het van de andere kant, dan kun je het zien als een kans op een leermoment, om er beter, er sterker van te worden…. Dan heeft het een positief effect

Ontwijk en negeer jij ze of besteed jij er aandacht aan?

Hoe je met beren om kunt gaan? Check Beren op je weg, hersenspinsels in je hoofd.

Vecht jij met jouw beren, ontwijk je ze of omarm je ze. Geef ons jouw tactiek in een reactie hieronder. Of laat weten wat je van het boek vindt….

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen