Page content

Gelukkig nieuwjaar! En ook stoppen is het nieuwe beginnen

Stoppen of doorgaan

2017 ofwel het nieuwe jaar is aangebroken. Nieuwe kansen en mogelijkheden dienen zich aan. We bezinnen ons daarop en kijken hoe en/of we met Coachmoment.com doorgaan. Of is stoppen verstandig?

Ondernemen betekent soms ook lastige beslissingen nemen en kijken wat winstgevend is en wat beter anders aangepakt kan worden. We staan nu op dat punt en willen veerkrachtig zijn en door kunnen groeien.

To be continued…

We zijn bezig met een ander concept waar onze expertise en hart ligt.Lees meer

In between – Wordt jouw leven soms bepaald door keuzestress?

keuzestress

Keuzestress. Een fenomeen dat steeds vaker langskomt. Er is zoveel te kiezen. Zoveel mogelijkheden die nauwelijks in prioriteit verschillen.

De ene is goedkoper, de ander unieker. Weer eentje heeft meer opties en een vierde is de mooiste. Waar zou jij voor gaan?

Het heeft alles met waarden te maken. Welke keuzes maak jij, bewust of onbewust. Kwaliteit, prijs, snelheid of beschikbaarheid voor iedereen? Zeker de komende tijd waarin weer veel cadeautjes gekocht, gegeven en ontvangen gaan worden. Wat te kiezen?

Kiezen

Lees meer

Bed- & Businessrelatie – leven & zaken in elkaar verstrengeld

Bed en Buisness relatie

Herken je dit? Je bent ZZP’er en je bent druk om jouw business op te starten, uit te bouwen dan wel te laten groeien. Daarnaast heb je een lieve partner die zijn of haar eigen business runt of samen met jou de zaak heeft. Dan hebben jullie een Bed- & Business® relatie.

Balanceren

Beide kanten zijn spannend, leuk, interessant en geeft op meerdere punten geborgenheid. Jij en jouw levenspartner delen lief en leed. Jullie runnen een huishouden samen en eventueel een gezin. Dat levert heel veel op en soms geeft dat ook roerige tijden. That’s life!Lees meer

Druk, druk en nog eens druk… met vooral leuke dingen

Erik en Nick hebben het druk

Herken je dit? Je bent met zoveel dingen tegelijk bezig. Je bent zó druk dat je dingen dreigt te vergeten of je vergeet ze werkelijk. Dat is op z’n zachts gezegd vervelend en voor sommigen heeeeel erg vervelend. Vooral als je van jezelf weet dat je eigenlijk normaliter nooit zo bent.

Attent

Normaliter ben je attent en weet je van iedereen wat ze doen, wat ze bezighoudt en weet je elk detail van hen wel te herinneren. “O, hoe is het met je zieke kind? Jij gaat toch altijd op dinsdagavonden sporten?” Jij bent degene die zijn of haar baas attendeert op de kleinste details in het werk of die weet wat de ander drijft.

Net even anders druk

Lees meer

Als in de film… Denken in scenario’s en wat laat jij werkelijkheid worden?

Film Inferno

In de film INFERNO wordt de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon (Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes gecreëerd door een briljante wetenschapper. Deze wetenschapper blijkt geobsedeerd te zijn door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat Robert’s leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen. Ze helpt hem daarna om de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen ze samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

Lees meer

Welke taal spreek jij? Je hebt een keuze of je wilt of niet

Hoe vaak hoor ik mensen niet ‘ik moet dit of ik moet dat’ zeggen. De tegenzin die daaruit spreekt is duidelijk. Hoe fijn zou het zijn als je oprecht kunt zeggen: ‘Ik wil dit of dat doen’.

Een keuze

Het geeft jou namelijk een keuze. Dat betekent dat je ervoor kiest proactief te zijn.  Niet te handelen uit emotie maar uit waarden. Een voorbeeld uit de werkomgeving. Je hebt een briljante leidinggevende, hij (of zij) weet waar hij het over heeft, sluit megadeals, heeft een visie, geeft structuur. Kortom een aanwinst voor de organisatie.

Lees meer

Wat maakt ons onweerstaanbaar? De elf geheimen…

Magneet_trekt-mensen_Needscope

Soms worden we diep geraakt. Dit keer door een blog, eerder gedeeld door een dame die Erik en ik bewonderen. Om wie ze is en wat ze in de wereld zet. Om wat ze ons al heeft gegeven in onze connectie met en interactie binnen zowel onze persoonlijke als zakelijke relaties. Daarom nemen wij jou graag mee in de wereld van B.A.N.K..

Hoe zorg je ervoor dat jij onweerstaanbaar bent?

Doordat jouw persoonlijke of zakelijke gesprekspartner zich gezien, gerespecteerd en begrepen voelt. Ons wordt vaak gevraagd wat mensen zo charmant, charismatisch of gewoonweg onweerstaanbaar maakt… B.A.N.K. helpt daar zeker bij!Lees meer

Toastmasters – internationaal publiek voor jouw speech

Speech as Toastmaster

Ben jij bekend met Toastmasters? Het is een club van mensen die hun spreekvaardigheid voor een publiek willen verbeteren. Ze willen met hun speech hun publiek inspireren, informeren, vermaken en ook zaken uitleggen.

In de club waar Erik en ik in zitten heet de ‘Amsterdam Early Bird Toastmasters Club‘ en hier wordt alleen Engels gesproken. In de club zitten veel expats vanuit de hele wereld en het is daarmee een divers gezelschap. We komen een keer in de twee weken bij elkaar. Per sessie worden drie voorbereide speeches gegeven. Je krijgt als spreker na jouw speech van een evaluator constructieve feedback.

The next speech is from… Nick

Lees meer

Loop jij wel eens een labyrint of is het toch een doolhof?

labyrint chartres

Deze week bezochten Nick en ik het labyrint in de kathedraal van Chartres (Frankrijk). Het is in het begin van de 13e eeuw aangelegd. Het wordt daar wel beschouwd als het pad dat pelgrims lopen langs kerken en schrijnen.
De meeste mensen zullen een labyrint omschrijven als een doolhof, echter… in een labyrint kun je niet verdwalen. Het is een langgerekt pad op weg naar het centrum. Daardoor worden er veel betekenissen gekoppeld aan een labyrint.

Levensloop

Voor mij staat het labyrint voor je levenspad. Lees meer

Sta jij wel een vast (in de file)?

draaien de cirkels

Vandaag wilden Erik en ik mijn moeder bezoeken in het ziekenhuis. Zij (en mijn vader) woont veertig kilometer van ons vandaan en heeft zware hartproblemen. Eenmaal op weg zien we net op tijd dat er een file staat en wel een waar je anderhalf uur in vast komt te staan (brug op A9 ging niet meer dicht voor verkeer). We konden uitwijken. Een tikje om, maar we konden wel door en gelukkig zien we dat ze in goede handen is op afdeling cardiologie.

Soms kun je op geen enkele manier verder en zit je totaal vast. Wij werken aan veerkracht maar er is ook een andere kant. Bijvoorbeeld een burn-out.Lees meer

Pagina 1 van 812345...Minst recente »