Page content

In between – Wordt jouw leven soms bepaald door keuzestress?

keuzestress

Keuzestress. Een fenomeen dat steeds vaker langskomt. Er is zoveel te kiezen. Zoveel mogelijkheden die nauwelijks in prioriteit verschillen.

De ene is goedkoper, de ander unieker. Weer eentje heeft meer opties en een vierde is de mooiste. Waar zou jij voor gaan?

Het heeft alles met waarden te maken. Welke keuzes maak jij, bewust of onbewust. Kwaliteit, prijs, snelheid of beschikbaarheid voor iedereen? Zeker de komende tijd waarin weer veel cadeautjes gekocht, gegeven en ontvangen gaan worden. Wat te kiezen?

Kiezen

Lees meer

Eerste hulp bij thuiswerken

Ja, het Coronavirus heeft toegeslagen en hard ook. Het raakt de hele wereld en nu moet jij er ook mee dealen. Is jouw familie gezond? We hopen het en dat je financieel ook nog lucht hebt.

Een consequentie van dit alles dat velen van ons nu (gedwongen) thuiswerken met alle gevolgen van dien. Ben jij ook ineens aan het thuiswerken? Alleen of juist met het hele gezin opgesloten in huis?

Moet je hier heel erg aan wennen en/of loop je aan tegen stress, (relatie)spanningen, verveling, planningsproblemen, eenzaamheid, gezondheidsproblemen, etc.

Wij, Erik & Nick, zijn ervaren thuiswerkers én wij helpen graag om thuiswerken echt te laten werken!

Je kunt ons bellen, mailen (erikenick@outlook.com) of appen (06-82001883). We luisteren naar waar je tegenaan loopt en kijken samen met jou hoe jij/jullie de situatie kunnen aanpakken.

Groetjes,

Erik & Nick Schaart van Arkel

Druk, druk en nog eens druk… met vooral leuke dingen

Erik en Nick hebben het druk

Herken je dit? Je bent met zoveel dingen tegelijk bezig. Je bent zó druk dat je dingen dreigt te vergeten of je vergeet ze werkelijk. Dat is op z’n zachts gezegd vervelend en voor sommigen heeeeel erg vervelend. Vooral als je van jezelf weet dat je eigenlijk normaliter nooit zo bent.

Attent

Normaliter ben je attent en weet je van iedereen wat ze doen, wat ze bezighoudt en weet je elk detail van hen wel te herinneren. “O, hoe is het met je zieke kind? Jij gaat toch altijd op dinsdagavonden sporten?” Jij bent degene die zijn of haar baas attendeert op de kleinste details in het werk of die weet wat de ander drijft.

Net even anders druk

Lees meer

Als in de film… Denken in scenario’s en wat laat jij werkelijkheid worden?

Film Inferno

In de film INFERNO wordt de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon (Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes gecreëerd door een briljante wetenschapper. Deze wetenschapper blijkt geobsedeerd te zijn door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat Robert’s leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen. Ze helpt hem daarna om de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen ze samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

Lees meer

Welke taal spreek jij? Je hebt een keuze of je wilt of niet

Hoe vaak hoor ik mensen niet ‘ik moet dit of ik moet dat’ zeggen. De tegenzin die daaruit spreekt is duidelijk. Hoe fijn zou het zijn als je oprecht kunt zeggen: ‘Ik wil dit of dat doen’.

Een keuze

Het geeft jou namelijk een keuze. Dat betekent dat je ervoor kiest proactief te zijn.  Niet te handelen uit emotie maar uit waarden. Een voorbeeld uit de werkomgeving. Je hebt een briljante leidinggevende, hij (of zij) weet waar hij het over heeft, sluit megadeals, heeft een visie, geeft structuur. Kortom een aanwinst voor de organisatie.

Lees meer

Wat maakt ons onweerstaanbaar? De elf geheimen…

Magneet_trekt-mensen_Needscope

Soms worden we diep geraakt. Dit keer door een blog, eerder gedeeld door een dame die Erik en ik bewonderen. Om wie ze is en wat ze in de wereld zet. Om wat ze ons al heeft gegeven in onze connectie met en interactie binnen zowel onze persoonlijke als zakelijke relaties. Daarom nemen wij jou graag mee in de wereld van B.A.N.K..

Hoe zorg je ervoor dat jij onweerstaanbaar bent?

Doordat jouw persoonlijke of zakelijke gesprekspartner zich gezien, gerespecteerd en begrepen voelt. Ons wordt vaak gevraagd wat mensen zo charmant, charismatisch of gewoonweg onweerstaanbaar maakt… B.A.N.K. helpt daar zeker bij!Lees meer

Toastmasters – internationaal publiek voor jouw speech

Speech as Toastmaster

Ben jij bekend met Toastmasters? Het is een club van mensen die hun spreekvaardigheid voor een publiek willen verbeteren. Ze willen met hun speech hun publiek inspireren, informeren, vermaken en ook zaken uitleggen.

In de club waar Erik en ik in zitten heet de ‘Amsterdam Early Bird Toastmasters Club‘ en hier wordt alleen Engels gesproken. In de club zitten veel expats vanuit de hele wereld en het is daarmee een divers gezelschap. We komen een keer in de twee weken bij elkaar. Per sessie worden drie voorbereide speeches gegeven. Je krijgt als spreker na jouw speech van een evaluator constructieve feedback.

The next speech is from… Nick

Lees meer

Loop jij wel eens een labyrint of is het toch een doolhof?

labyrint chartres

Deze week bezochten Nick en ik het labyrint in de kathedraal van Chartres (Frankrijk). Het is in het begin van de 13e eeuw aangelegd. Het wordt daar wel beschouwd als het pad dat pelgrims lopen langs kerken en schrijnen.
De meeste mensen zullen een labyrint omschrijven als een doolhof, echter… in een labyrint kun je niet verdwalen. Het is een langgerekt pad op weg naar het centrum. Daardoor worden er veel betekenissen gekoppeld aan een labyrint.

Levensloop

Voor mij staat het labyrint voor je levenspad. Lees meer

Sta jij wel een vast (in de file)?

draaien de cirkels

Vandaag wilden Erik en ik mijn moeder bezoeken in het ziekenhuis. Zij (en mijn vader) woont veertig kilometer van ons vandaan en heeft zware hartproblemen. Eenmaal op weg zien we net op tijd dat er een file staat en wel een waar je anderhalf uur in vast komt te staan (brug op A9 ging niet meer dicht voor verkeer). We konden uitwijken. Een tikje om, maar we konden wel door en gelukkig zien we dat ze in goede handen is op afdeling cardiologie.

Soms kun je op geen enkele manier verder en zit je totaal vast. Wij werken aan veerkracht maar er is ook een andere kant. Bijvoorbeeld een burn-out.Lees meer

Tien tips voor communiceren met impact

communicatie

Ongeacht beroep, communicatie is een essentieel onderdeel van jouw dagelijks functioneren. Jouw communicatieve vaardigheden bepalen jouw succes.Of het nu gaat om het kalmeren van boze (coachings)klanten, het onderhandelen met leveranciers, of het instructies geven aan medewerkers. Alles staat of valt met een goede, duidelijke en krachtige communicatie. Communiceer op de juiste manier en het zal jou makkelijker in staat brengen om jouw ideeën, motivaties en suggesties over te brengen op anderen. Een slechte communicatie zorgt voor onduidelijkheid, chaos en discussies. Voorkom dit en check de onderstaande tips. Lees meer

Pagina 1 van 812345...Minst recente »