Byron Katie - The Work. Heb jij het werk al gedaan?
06 augustus 2016 

Byron Katie - The Work. Heb jij het werk al gedaan?

In de reeks coaches hebben coaches nodig zijn Erik & Nick naar een avondseminar van Byron Katie gegaan in de RAI in Amsterdam. Wij waren nooit bij haar live geweest. Ze heeft al veel bereikt, geschreven en mensen geholpen met haar methode. Haar werk, The Work, richt zich erop om het lijden van mensen weg te nemen. Dat lijden wordt veroorzaakt door de gedachten die bij je opkomen als er iets gebeurt.

Kort gezegd gaan je gedachten dan met je aan de haal en ontstaan er allerlei beelden die niets met de werkelijkheid te maken hebben. Byron Katie geeft aan dat je, om de realiteit te aanvaarden en vrijheid en vreugde te ervaren, je gedachten moet onderzoeken aan de hand van vier vragen:

1. Is het waar?

2. Is het echt waar?

3. Wat doe je als je deze gedacht gelooft?

4. Hoe zou het zijn zonder deze gedachte?

En wat als je jouw gedachte omdraait ? Naar jezelf of die ander? Naar het tegenovergestelde? Wat leer je dan over jezelf?

De avond was inspirerend en heeft bij ons in ieder geval tot inzichten geleid die ons coachen en leven zal verdiepen. Ben jij al eens naar Byron geweest? Wat waren jouw ervaringen? We lezen het graag hieronder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen