Coaches worden ook helden op de Olympische Spelen
30 juli 2016 

Coaches worden ook helden op de Olympische Spelen

Volgende week beginnen de Olympische Spelen. Honderden atleten verzamelen zich dan in Rio de Janeiro om daar te strijden om de Olympische titel. De afgelopen vier jaren hebben ze getraind om hier te pieken en een topprestatie neer te zetten en hun tegenstanders te verslaan.

Met de sporters komt er ook een legioen coaches mee naar Rio. Deze coaches hebben afgelopen vier jaren de sporters begeleid bij hun trainingen en in hun mentale ontwikkelingen. Zij staan ten dienste van de sporters, zodat die in staat zijn om het beste uit hunzelf te halen en GOUD te winnen.

De coaches delen mee in de vreugde over de winst die behaald wordt en ontvangen waardering voor hun bijdrage.

De atleten hebben coaches nodig om hun prestaties te verbeteren. Ze halen het beste in de atleten naar boven, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Coaches helpen de atleten om boven zichzelf uit te stijgen, uit hun comfortzone te treden en de lat steeds hoger te leggen. Zodoende ontwikkelt een atleet zich steeds verder tot de ultieme winnaar.

Een aantal overwinningen en records tijdens de Olympische Spelen zal een historisch karakter hebben en zich in de hoofden van miljoenen mensen over de hele wereld vastzetten. Prestaties waar we nog jaren over zullen praten, zoals de historische gouden medaille van Epke Zonderland en de gouden medaille(s) van Usain Bolt.

Ook zij hadden een eigen coach, een coach die de gouden atleet stimuleerde, aanwijzingen gaf en moed insprak op momenten dat de atleet het even niet meer zag zitten. Het doel helder voor ogen hield. Coaches creëren daarmee de historische held die mensen zich zullen herinneren. Zo’n coach ben jij toch ook?

Wij willen graag weten wat jouw aanpak is om mensen (weer) helden te laten zijn/worden van hun leven. Wil je hieronder een tipje van de sluier oplichten van jouw aanpak?

Over de schrijver
Reactie plaatsen