DIPPER of DIMMER?

De DIPPER staat voor een persoon die Denkt In Problemen.

De DIMMER staat voor een persoon die Denkt In Mogelijkheden.

Deze termen zijn afkomstig van loopbaancoach Christel Langejan.

Herken jij er al mensen in?

De DIPPER is iemand die zichzelf steeds klemzet. Hij of zij praat zichzelf ongelukkig en ziet overal beren op de weg. Deze man of vrouw gebruikt standaard: ‘Ja maar…..’ Lacht weinig en uit zich dan nog vaak cynisch. Niet iemand waar je bij denkt graag even gezellig bij langs te gaan. Bij deze persoon overkomt alles en stelt zich vaak als slachtoffer op.

De omstandigheden overkomen hem of haar. Zie je wel, ze zijn altijd de pineut. Mensen ontwijken deze personen het liefst, waardoor ze nog harder moeten klagen grommen om gehoord te worden.

DIMMER

De DIMMER pakt het heel anders aan. Deze persoon denkt in mogelijkheden en maakt van een “dat kan niet” een “hoe kan het wel?”. Hij of zij denkt in kansen en mogelijkheden. Ze laten zich niet gebukt gaan onder tegenslagen en zijn in control. Deze personen willen graag de regie in eigen handen houden. Hun focus ligt dus op ontwikkelingsmogelijkheden.

Waarvoor kies jij?

Terwijl een DIPPER argumenten, verhalen en opvattingen vast houdt om zijn gelijk te halen, stelt een DIMMER zich daar en tegen flexibel en realistisch op. Hij of zij laat opvattingen en vanzelfsprekendheden los. Steeds op het moment dat een situatie zich verandert. Zijn of haar gelijk wordt ingewisseld als dat hen gelukkiger maakt.

DIMMER of DIPPER. Welke keuze maak jij?

Laat hieronder jouw keuze weten. Beide zijn goed, want jij bepaalt wie jij wilt zijn….

Over de schrijver
Reactie plaatsen