FOUT!! en nu??

Leer van je fouten, elke dag!

Veel mensen zijn bang om fouten te maken. Sommigen verdoezelen ze of schuiven ze af naar een ander. Schieten in de verdediging en gaan bluffen om maar vooral niet verantwoordelijk te worden gesteld voor de gemaakte fout .  Mocht je jezelf herkennen hierin….

Fouten worden door iedereen gemaakt….. echt waar! Ik maak fouten, wij maken fouten, iedereen maakt fouten. Dit is een feit. En nu het belangrijkste om te weten. Dit is maar goed ook! Het verschil zit hem erin hoe je met een fout omgaat.
faud Zie een fout als een leermoment. Het is een kans om jezelf te verbeteren en te ontwikkelen. Elk nadeel heeft ook zijn voordeel. Dit geldt ook bij fouten maken. Fouten staan vaak aan de wieg van nieuwe ontwikkelingen of ideeën. Leuk voorbeeld hierin is Post-it. Die werd uitgevonden na een mislukte poging een nieuw soort lijm te maken.

Het kan jou dus heel wat opleveren om eens anders te kijken en om te gaan met het onderwerp “fouten maken”. Stimuleer jezelf om iedere week minstens een vergissing of fout te maken en hierover iets te vertellen.

Vertel over de fout die jij hebt gemaakt en wat jij ervan hebt geleerd.

Dit heeft twee voordelen:

1. Jij zult zelf geen of minder fouten maken uit angst voor het maken van een fout.

2. Jij zult zelf anders leren omgaan met een fout en meer zoeken naar oplossingen.

Hierdoor wordt de creativiteit van jou geprikkeld. Wauw! en wat voor geweldigs kan daar dan wel weer niet uit voortvloeien….

Geef dus een fout als voorbeeld!

Welke fout(en) heb jij gemaakt en wat heb jij ervan geleerd? We leren graag met je mee, door het hieronder aan te geven hoe het is gegaan…

Over de schrijver
Reactie plaatsen