Maak jij in jouw coaching gebruik van hulpmiddelen?
27 augustus 2016 

Maak jij in jouw coaching gebruik van hulpmiddelen?

Hierbij kun je als hulpmiddelen denken aan affirmatiekaartjes, tarotkaarten, brillen, mandelatekeningen, etc.

In ons verleden als we werden gecoacht dan kregen we deze voorgeschoteld om zaken te verhelderen, te confronteren of ons in een andere mindset te krijgen.

Er is een tijd geweest waarin ik een patroon had…
Namelijk, ik (Nick) dacht alleen maar in problemen. Elke keer als ik een affirmatiekaart trok, dan kreeg ik degene die je op het plaatje ziet. Wat moest ik hier van denken?
Je hoort nu wel zeggen dat het handiger is om te spreken over een uitdaging. Dit om jouw geest ruimte bieden de kwestie niet zo groot te maken dat je er niet eens meer aan wilt beginnen. Zou hier een kern van waarheid inzitten

Dus door je taalgebruik kun je al een positieve dan wel negatieve richting geven aan het ding dat je belemmert. Stel, je moet een klus doen waar je als een berg tegen opziet. Je denkt dat je het niet snapt, dat de ander dat veel sneller kan, je het voor niks doet of dat je je er gewoon niet lekker bij voelt. Hoe kun je dat dan vergemakkelijken?

Dit zorgt ervoor dat je in ieder geval aan de klus wilt beginnen. En als je dan eenmaal opgang bent gekomen, dan is de berg vaak een makkelijker te nemen heuveltje geworden. Zie hieronder een aantal voorbeelden:

  • Deze puzzel ga ik oplossen, elk stukje van de berg onderzoek ik. Ik leg de stukjes neer, totdat de weg over de berg helemaal compleet is en het grotere geheel zich ontvouwd;
  • Ik wil de andere kant van die berg gaan ontdekken. Ik ben de beste bergbeklimmer. Eat you heart out!
  • Ik maak een lijst van alle stappen die ik moet nemen om de berg te beklimmen. Ik werk me erdoorheen en kijk hoe ik dat op de meest efficiënte manier kan doen. Dan komt het zeker goed.
  • Als ik deze berg heb genomen, dan ben ik weer een stuk gegroeid. Dat zal stuk lichter voelen :-). Ik kan daardoor anderen helpen en als ik het niet alleen kan dan vraag ik om hulp van iemand die het al gedaan heeft. Samen komen we er dan.

Ons hulpmiddel? Wij maken hiervoor gebruik van een set van vier simpele gekleurde kaartjes. Het helpt  je op een snelle, doeltreffende, authentieke wijze de ander open laat stellen voor de door jouw te gebruiken methoden.

Wil jij weten hoe? Doe dan ook het spel met de kaartjes virtueel. Je krijgt dan een rapport in jouw mailbox met details en highlights over jouw hoofdtypering (Engelstalig). Mocht Engels niet jouw sterkste punt zijn, neem dan contact met ons op en we kunnen je dan een Nederlands rapport sturen.

Wij zijn erg benieuwd wat jouw hulpmiddelen voor coaching zijn. Welke methoden, ervaring, spellen of systemen vind jij essentieel in jouw coaching? Laat het weten hieronder en de tiende persoon die een comment achterlaat, ontvangt van ons een set fysieke kaartjes :) 

Over de schrijver
Reactie plaatsen