Geniet van het leven ;-)

Uit een studie die het leven van duizenden Britten volgt, is gebleken dat gelukkige mensen van middelbare leeftijd langer leven dan mensen die vaak chagrijnig zijn. Chagrijnige mensen hebben drie keer meer kans om jonger dood te gaan dan mensen met een positieve kijk op leven.

De onderzoekers ontdekten dat mensen die meer genieten en gelukkiger in het leven staan 9 tot 10 jaar langer leven ten opzichte van mensen die dat niet of nauwelijks doen. De onderzoekers waarschuwen dat hoe gelukkiger je voelt en in het leven staat een grote mate van invloed heeft op het begin van handicaps van het ouder worden, zoals een langzamere loopsnelheid en hart- en vaatziekten. Bijna drie keer zoveel mensen stierven eerder, omdat ze het minst genoten van het leven ten opzichte van de mensen die dat wel deden, aldus het onderzoek.

Bij alles wat je doet in het leven, ben je zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Er kunnen altijd gebeurtenissen op je pad komen die negatief en niet leuk zijn. Dit overkomt je, net als dit ook bij anderen gebeurt.
Je kunt wél voor jezelf de keuze maken hoe je er mee omgaat. Het lijkt makkelijk gezegd, maar … jouw reactie op een gebeurtenis bepaalt immers het resultaat.

Denk in mogelijkheden, naar de dingen die je wel kunt beïnvloeden i.p.v. onmogelijkheden en zaken die nu eenmaal zijn zoals ze zijn. Kies niet voor een slachtofferrol, maar houd de controle over je leven en omstandigheden in eigen hand. Zoek naar uitdagingen in plaats van problemen en creëer zo je eigen…. succes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen