Help mijn klanten komen en kopen minder.... Wat nu?
29 mei 2015 

Help mijn klanten komen en kopen minder.... Wat nu?

Hoe welkom voelt een klant zich bij jouw bedrijf, organisatie of zelfs thuis?

Een heleboel factoren bepalen of een klant zich welkom voelt of niet. Het is niet alleen het product of de dienst die geleverd kan worden. Maar ook:

Ontvangst, was het ontvangst persoonlijk en hartelijk
Sfeer, gaat het goed met het bedrijf; werken de mensen er met plezier
Hygiëne, ziet het er netjes en schoon uit
Aandacht, word ik gezien?
Vriendelijkheid
Luisteren naar wat de klant wil
Snelheid, hoe snel word ik geholpen
Service, hoe gaat het bedrijf met problemen/ boze klanten om?
Prijs.

Het belangrijkste voor een organisatie zijn de medewerkers, van hoog tot laat in de organisatie. De medewerkers (van directeur tot de jongste collega) zijn het visitekaartje van de onderneming. De klant komt via hen in contact met het bedrijf en koppelt de beleving met de medewerkers als graadmeter of de onderneming een prettig bedrijf is om zaken mee te doen, of dat men er liever niet koopt.

Vaak hebben bedrijven/ organisaties het over doelgroepen, klanksegmenten, visies en ga zo maar door. Het wordt verwerkt in een PowerPoint presentatie en de marktstrategie wordt bepaald. De strategie wordt gedeeld met het personeel en het bedrijf gaat over tot actie aan de hand van de bepaalde strategie. Vaak wordt er niet naar het resultaat gekeken waar men gezamenlijk naar wil streven en wat de WAAROM? erachter is.

Het gaat natuurlijk altijd om mensen. Mensen die pijn of verdriet kunnen hebben. Huilen, lachen, gek doen en plezier hebben. Mensen die aan dingen denken waar alleen mensen aan denken. Emoties spelen daarin zeker mee. Het moet de klant wat in positieve zin doen. Het moet ze een win opleveren.

Iedereen kent het gezegde wel:

Zet de verandering in gang

Zet de verandering in gang

Laten wij anderen behandelen zoals wij zelf behandeld willen worden

Vanuit het gast/ klant perspectief kan een organisatie/ bedrijf het best de volgende vuistregel hanteren:

Behandel anderen (gasten/ klanten /relaties)  zoals zij behandeld willen worden.

 

DAN MAAK JE HET VERSCHIL!

Een klant is meer dan alleen een consument

– De klant verzorgt ook de marketing van jouw bedrijf. Als hij een prettige fijne ervaring heeft, wil hij die graag delen met anderen. Hij gaat jouw bedrijf promoten dat je daar moet wezen omdat de service er zo goed is.

– Een terugkomende klant is goed voor het bedrijf. Als klanten terug blijven komen, kun jij als bedrijf blijven ontwikkelen.

Een ervaring, beleving laat altijd een indruk achter. Het wordt een herinnering. Een positieve of een . Ervaringen worden gevormd door alles wat we zien, voelen, horen, ruiken, proeven. Laat een ervaring/ beleving achter bij jouw klanten. Één die ze graag op feestjes vertellen en waar ze voor terugkomen. Die ervaring zorgt er ook voor dat ze gratis jouw bedrijf/ organisatie gaan promoten. Mooier kan niet!

Stem ook de jouw communicatie op hen af

De klant bepaalt de presentatie. Door hen op hun wijze aan te spreken, zijn ze eerder geneigd om JA! te zeggen tegen jouw product of dienst. Kijk op de homepagina naar Jouw Boodschap en vind daar een unieke methode om dit te bewerkstelligen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen