Page content

Loop jij wel eens een labyrint of is het toch een doolhof?

labyrint chartres

Deze week bezochten Nick en ik het labyrint in de kathedraal van Chartres (Frankrijk). Het is in het begin van de 13e eeuw aangelegd. Het wordt daar wel beschouwd als het pad dat pelgrims lopen langs kerken en schrijnen.
De meeste mensen zullen een labyrint omschrijven als een doolhof, echter… in een labyrint kun je niet verdwalen. Het is een langgerekt pad op weg naar het centrum. Daardoor worden er veel betekenissen gekoppeld aan een labyrint.

Levensloop

Voor mij staat het labyrint voor je levenspad. Je hoeft deze weg alleen maar te volgen om in het centrum, bij je doel, uit te komen. Het is dus belangrijk dat je erop vertrouwt dat je echt in het centrum aan gaat komen.
Net als in dit labyrint, is je levenspad vol bochten. Soms lijkt het of je rechtstreeks op je doel (het centrum) afloopt, maar dan ineens …… zwenk je af naar links of naar rechts. Je lijkt ineens weer veel verder van je doel af te zijn. Houd moed en vertrouwen! Die scherpe bochten staan symbool voor zaken die je overkomen, vragen die bij je opkomen, wellicht beslissingen die je moet nemen of knopen die je wilt doorhakken.

Centrum

Als je het pad hebt uitgelopen kom je terecht in het centrum, een prachtig moment. Je hebt de hele tocht afgelegd en duidelijkheid en antwoorden gekregen. Het resultaat is dat je nu in het centrum van het labyrint bent en nieuwe inzichten hebt opgedaan. Inzichten die je kunnen helpen in de wereld buiten het labyrint. Misschien op werkgebied of op het gebied van je relaties of je eigen ontwikkeling. Als je in Chartres het labyrint tot in het centrum hebt uitgelopen heb je een prachtig uitzicht op de eeuwenoude gebrandschilderde ramen. Zeker als de zon schijnt geeft dit een fenomenaal kleurenspel. Een groots en indrukwekkend beeld.

Labyrint als symbool

Één dag in de week, op vrijdag, kun je het labyrint in Chartres lopen. En dat hebben wij gedaan! Ieder voor onszelf zijn we het pad opgegaan en hebben het geconcentreerd uitgelopen. We hebben ons opengesteld voor nieuwe inzichten die ons verder kunnen helpen op ons levenspad. Gebruik jij symbolen in jouw coaching en hoe zet je deze in om jouw klanten weer op pad te krijgen? Laat het hieronder in het opmerkingenveld weten. Zo kunnen we elkaar verder brengen.

Vlog

We hebben een vlog gemaakt van onze ervaringen daar. Geef een like als het je aanspreekt of commentaar als je ons hierover iets wilt vertellen… Dank!

Volg ons youtubekanaal voor meer interessante, informatieve, grappige en/of mooie vlogs…

Comment Section

5 reacties op “Loop jij wel eens een labyrint of is het toch een doolhof?


Door Laerke op 16 oktober 2016

Mooi om jullie ‘reis ‘ te mogen mee maken op deze manier. Hoe jullie de labyrint zien als een symbool voor het levensverhaal wat we allemaal bewandelen, vind ik ook heel mooi. Leuk ook met de video erbij – dat maakt het helemaal af 🙂


Door Erik op 16 oktober 2016

Dank je wel, Laerke!


Door Annelene op 16 oktober 2016

The sound of silence… En dan hoor je toch een herrie..blijken het je eigen gedachten te zijn… 😂😂😂. Leuk om samen een labyrint te lopen op hoe we optimaal in onze kracht staan voorbij al die stemmetjes..En hoe we dan vanuit onze passie leven


Door Guiseppe Cartago op 22 oktober 2016

Mooie heldere energie die jullie delen. Een openbaring voor iedereen zou ik zeggen.


Door Heidi op 22 oktober 2016

Wat geweldig mooi om met jullie een kijkje te kunnen krijgen bij dit bijzondere labyrint. Jullie blog onderstreept daarbij het bijna gewijde karakter dat het lopen van een labyrint kan hebben. Mooi!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.