Lukt het jou niet om doelen die jij voor jezelf stelt te behalen?

Lukt het jou niet om doelen die jij voor jezelf stelt te behalen?

Heb jij zelfdiscipline ?

Jij weet heel goed wat je zou moeten doen om op langere termijn gezonder, gelukkiger, rijker te worden. Een makkelijk leven te hebben. Toch kiezen velen om toch nog even een leuk spelletje te doen of om naar de sportschool te gaan en niet met je doelstelling bezig te zijn. Zaken die op langere termijn niets opleveren. Je kiest voor gemak nu in plaats van gemak later. Als je een succesvol iemand ziet, denk je dat wil ik ook. Je ziet het eindresultaat en dat is wat jij wilt. Wat jij niet ziet is hoe lang en op wat voor manier die persoon er mee bezig is geweest om succesvol te worden. Toen jij je computerspelletje zat te spelen, deed deze persoon misschien wel avondschool.  En was zij met haar doel bezig….. Wat een zelfdiscipline, toch? Hoe zou jij dat nu ook kunnen krijgen?

Hoe prikkel jij jezelf om te kiezen voor het gemak van later in plaats van het gemak van nu? Hoe zorg je ervoor dat je de trap neemt in plaats van de lift? Er zijn in ieder geval twee manieren, namelijk:

1. Stop met nadenken. Gewoon doen! Soms maak je van bepaalde dingen een groter punt in je hoofd dan dat ze in werkelijkheid zijn. Uitstelgedrag. Kom op, moet je een belangrijk telefoontje ervoor plegen, doe het nu. Zet je zelf in beweging en ga aan de gang. Niet nadenken maar doen.

2. Denk juist wel na. Alleen niet over wat je nu gaat doen, maar over  jouw doelen op langere termijn. Ga het visualiseren. Hoe mooi zou het wel niet zijn om succesvol te zijn? Wat zou je doen, hoe zou jij je voelen? Besef en realiseer dat je nu een stap moet gaan zetten op het pad naar dat doel toe. Maak gebruik van de 4 stappen, te weten: 1 bewustwording, 2 doelen stellen, 3 tijdsmomenten inbouwen, 4 doen!

De beslissing die je dan moet nemen is dan lang zo moeilijk niet meer.

2012-12-19 00.28.53

 

 

 

 

 

 

Als laatste…..

Gebrek aan discipline kan ook als reden hebben, zoals een gebrek aan opwindende of aantrekkelijke doelen. Doelen die het de moeite waard maken om er mee aan de gang te gaan, zijn de doelen waar je waarschijnlijk in zult slagen.

Welk doel is voor jou de moeite waard?

Is het jou ook wel eens niet gelukt om een doel te behalen? Wat heb jij toen gedaan? Heb jij een tip die een ander kan helpen zijn of haar doel te behalen. Laat het ons hieronder weten. Go for it!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen