Zie jezelf eens als onderneming

Denk eens om!

Eigenlijk zijn we allemaal ondernemers en hebben wij een onderneming. Jij zelf bent namelijk zelf een onderneming. Als het goed is, houd je een vorm van administratie bij om inzicht te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven.

Jij zorgt ervoor dat je de lasten die je hebt betaald worden. Dat er meer geld binnenkomt dan dat er uit gaat, zodat jij ook nog eens leuk kan leven.
Je zult het misschien niet zo 1,2,3 bedenken, maar jij bent ook een handelsmerk. Mensen komen naar jou toe, omdat jij ze wellicht kunt helpen. Het kan zijn, omdat ze weten dat het leuk is om bij jou in de buurt te zijn. Ze vinden het prettig samenwerken met jou. Dit handelsmerk heb jij al opgebouwd.
Je werkt waarschijnlijk ook aan jouw marketing. Heb jij een Facebookpagina, LinkedInprofiel en/of Youtube-kanaal? Tadaa, zie daar jouw marketingtools. Mensen die jou leuk vinden of met jou willen samenwerken, komen naar dat soort pagina’s…

Jouw leven. Gaaf he!?

Waarom zou jij je leven als een onderneming kunnen zien?

Het heeft een aantal voordelen om zo te kijken. Als bedrijf zul je zien dat een aantal zaken waarschijnlijk veel efficiënter en effectiever aangepakt kan worden. Dit om het bedrijfsresultaat (jouw spaargeld) omhoog te krijgen. Een bedrijf houdt een boekhouding bij van de inkomsten en de uitgaven. Dit zou jij ook voor jezelf kunnen doen om meer inzicht te krijgen in jouw uitgavepatroon.

Als jij dit in kaart gaat brengen, zul je zien dat er altijd wel iets is waarop jij kunt besparen. En dat er andere mogelijkheden zijn om toch dezelfde zaken die jij belangrijk vindt te kunnen blijven doen, met lagere kosten.

Een bedrijf heeft een visie en een missie. Heb jij die voor jezelf ook? Weet jij al waar je heen wilt?

Waar wil jij over 5 jaar staan? Welke doelen wil jij bereiken? Een bedrijf dat geen visie of missie heeft, weet niet waar het heen wilt. Het reageert op de gebeurtenissen die nu gebeuren. Zo’n bedrijf houdt zich bezig met het hier en nu. Reageert adhoc en weet soms niet meer waarom er bepaalde zaken in gang zijn gezet. Het wordt tijd om doelen en een missie voor jouw onderneming te gaan maken.

Maak het dan vooral leuk. Doe eens net of jij een bedrijf bent en schrijf voor jouw eigen leven een bedrijfsplan.. Wat zou daar in komen te staan? Hoe maak jij jouw bedrijf succesvol? Deel het met anderen hieronder in het reactieveld en wie weet kunnen wij elkaar inspireren en (daarmee) helpen.

ondernemenhetdraaitomjou.BMP

Run jij jouw leven als ondernemer?

Laat ons hieronder weten hoe jij dat invult of vind je dit onzin en heb je een andere zienswijze?

Over de schrijver
Reactie plaatsen