Heb jij een clown binnen jouw onderneming?
22 mei 2014 

Heb jij een clown binnen jouw onderneming?

In ieder bedrijf vervult ongeveer 10% van de werknemers een unieke rol. Zij zijn de clowns, de basis. Hun belangrijkste taak is er voor te zorgen dat iedereen het naar de zin heeft. Plezier in zijn werk heeft. Let maar eens op als je in een bedrijf, winkel, restaurant en zelfs een vereniging komt en het personeel is opgewekt. Je wordt er zelf ook vrolijk van. Ik kan je garanderen dat je dan ook een clown kunt aanwijzen.

Met hun positieve instelling zorgen zij ervoor dat iedereen makkelijker werkt, meer plezier heeft en meer gedaan krijgt. Zodat de productiviteit met maar liefst 10% tot 20% wordt verhoogd.

De clown hoeft niet altijd degene te zijn die de feestjes organiseert. Een clown heeft een meer alledaagse rol. Als er veel meer georganiseerde activiteiten in een bedrijf of organisatie zijn, wijst dat meer op het ontbreken van een clown.

Een clown is iemand die je opbelt om te vragen hoe het met je is. Iemand die zorgt dat er taart is als er wat te vieren valt. Die het belangrijk vindt dat er plezier moet zijn in je werk. Het is dus belangrijk als je als bedrijf zo n persoon, zo’n clown in je bedrijf of organisatie hebt. Die persoon kan het verschil maken.

Soms is dit zelfs belangrijker dan een goede leiding.

Voor een klant/ zakenrelatie is het een wereld van verschil om een winkel, organisatie of vereniging binnen te komen waar werknemers/ leden humor en vrolijkheid uitstralen. Dit laat het menselijke van de organisatie zien en roept op tot makkelijke dialogen met klanten/ zakenrelaties en zorgt voor die prettige ervaring/ beleving.

Heb jij ook een clown binnen jouw bedrijf of organisatie? Of ben jij het zelf? Laat het hieronder weten…

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen